Gyermekgyógyászat

Általános gyermekgyógyászati tevékenységünk főként szaktanácsadás a gyermekgyógyászat különböző területein előforduló gyakori és kevésbé gyakori kórképek további diagnosztikai lépéseit illetően. Szükség esetén az alábbi különböző speciális szakterületek felé való irányítás:

  • fertőzéses (virális, bakteriális, gombás) eredetű kórképek, (infektológia)
  • táplálkozási-, felszívódási-, emésztési zavarok (gastroenterológia)
  • májműködési zavarok (hepatológia)
  • vizeletürítés, veseműködés zavarok (nephrológia)
  • preventív gyermekgyógyászat

Csakúgy, mint a fertőző betegségek esetén, ma már a daganatos betegségek esetén is lehetőség van az úgynevezett leghatékonyabb gyógyszer meghatározására, ezáltal célzott terápia kivitelezésére. Az onkológia-immunológia határterületeit képező diagnosztikai lehetőséggel, illetve a diagnosztikai eredmények függvényében – a hagyományos kezeléseket jól kiegészítő – terápiás javaslat készítésével további segítség nyújtható a betegséggel való küzdelemben.

  • vérben keringő tumorsejtek jelenlétének kimutatása
  • a tumorsejtek (biopsziás mintából, vagy vérben keringő sejtekből) gyógyszerérzékenységének meghatározása
  • természetes tumor-ellenes hatással rendelkező, sokszor jól ismert készítmények, speciális érzékenységvizsgálaton alapuló, célzott használata.

Mindez továbbra sem jelent 100%-os garanciát a gyógyulásra, de a támadási pontok szélesítése mellett, kevés és csekély mellékhatással rendelkező készítmények használata nagyban hozzájárulhat a betegség stabilizálásához, kedvezőbb kimeneteléhez.

 

OLTÁSOK

Rendelőnkben lehetőség van csecsemő- és gyermekgyógyászat szakma keretén belül nem kötelező, csak ajánlott oltások, esetleg folyamatos oltások beadására.

Agyhártyagyulladás elleni védőoltás - BEXSERO

A készítmény a B-csoportú Neisseria meningitidis okozta invazív fertőzés megelőzésére szolgál. A készítmény hatóanyaga a B-csoportos meningococcus vakcina (rDNS, komponens, adszorbeált), ATC kódja: J07AH09), hatásának lényege a vakcina antigénekkel szembeni bactericid antitestek termelésének serkentése (NHBA, NadA, fHbp, PorA P1.4). A Bexsero vakcina adásának előnye, hogy véd az invazív B-csoportos meningococcus okozta kórképektől. A Bexsero javallata 2 hónapl feletti életkorban aktív immunizáció a B-csoportos Neisseria meningitidis okozta invazív meningococcus fertőzéssel szemben.

Orvosi vizsgálat oltás beadása előtt: 10.000 Ft
Oltás beadása: 2.000 Ft
Az oltóanyagok, a mindenkori beszerzési ország patikai árán kerülnek felszámításra.

GALÉRIA

Várjuk szeretettel a CentroSanum Magánrendelő igényes környezetében