Infúziós terápiák

Az infúziós terápia legnagyobb előnye, hogy a beadott gyógyszerek azonnal és veszteség nélkül bekerülnek a szervezetbe. Ezáltal a szájon át történő bevitellel összehasonlítva sokkal intenzívebb hatás érhető el. A megfelelő terápiás hatáshoz szükséges vérkoncentráció szinte azonnal “lökésszerűen“ rendelkezésre áll.

Orális bevitel esetén nagy veszetségekkel kell számolni mire az adott gyógyszer a vérkeringésbe kerül, a szervezetben rendelkezésre áll és kifejti hatását. Kezdve az emésztőrendszerben a különböző emésztőnedvek (pl. gyomorsav) lebontó hatásával, az esetleges felszívódási problémákon át egészen a máj ún. first-pass-effektusáig, amikoris a máj az első áthaladásnál az anyagok nagy részét enzimatikus úton lebontja.

Természetesen hosszabb távon az orálisan bevitt szereknek is nagy jelentősége van. Az infúziós terápia megadja az első “lökést“ ill. feltöltődést amit azután orális terápiával lehet folytatni, szinten tartani. Egy egész sor gyógyszer alkalmas az infúziós terápiára, így pl. minden amit az orthomolerkuláris kezelésben használnak, mint vitaminok, aminósavak, ásványi anyagok, nyomelemek, de ugyanúgy homeopátiás szerek ill növényi alapú gyógyszerek.

A rendelkezésre álló gyógyszerek megfelelő keverékével és dózisával egy olyan eszköztár áll rendelkezésre amivel sokféle állapot ill. betegség kezelhető, befolyásolható. Ilyen pl. az immunrendszer gyengesége, általános fáradékonyság, stressz, különböző gyulladások, krónikus fájdalmak, vagy egyszerűen hiánybetegségek stb. Az infúziós terápiát kúraszerűen érdemes alkalmazni. Általában heti 1-2 alkalommal néhány héten keresztül.

C-Vitamin infúzió:

Kezelés ára: 5.550 Ft / 15000 mg + 6.000 Ft (beadási díj alkalmanként)

A C-vitamin esetében az ár a beadott mennyiség függvényében változik.

 

Artemisia infúzió - egynyári üröm

Kezelés ára: 28.000 Ft / alkalom + 6 000 Ft beadási díj

 

Egyénre szabott infúzió:

Az alkalmazott oldat a kezelendő betegség típusának megfelelő hatóanyagot tartalmaz. Ha kimerültnek érzi magát, gyakran kedvetlen, stresszes, rosszkedvű, vagy betegség után lábadozik, akkor Önnek segíthetnek a vitamininfúziós kezeléseink.

A vitaminok növelik a szervezet energia és oxigén szintjét, a fizikai és szellemi állóképességet, valamint serkentik az immunrendszert, és ellenállóbbá teszik a szervezetet a fertőzések ellen. A vitaminhiány oka lehet az elégtelen tápanyagbevitel, vagy felszívódási zavar is, de bizonyos esetekben a szervezet vitamin és ásványi anyag igénye is megnő, így azok pótlására van szükség. A vitamininfúziós terápia során a vitaminok és ásványi anyagok intravénásan azonnal a véráramba kerülnek, ezért a sejtjeink azonnal tudják hasznosítani azokat. Az általunk alkalmazott különböző vitamin- és ásványi anyag infúziók többek között nagydózisú C vitamint, B komplex vitamint, magnéziumot, kalciumot, magnéziumot, panangint és egyéb antioxidáns elemeket tartalmaznak, melyek fontos szerepet játszanak a szervezet különböző anyagcsere-folyamataiban, az idegek, az izomzat, valamint a szív- és keringési rendszer optimális működésében.

 

Immunerősítő infúzió:

A modern ember életmódja (munka, stressz, folyamatos pörgés), életvitele (alváshiány, mozgáshiány, stb.), életkörülményei (szmog, zaj), táplálkozási szokásai (alkohol, kávé, fastfood) mind olyan tényezők amelyek sokszor szinte elkerülhetetlenek a mindennapok rohanásában, de túlterhelik a szervezet immunrendszerét. Jelentkezhet ez fáradékonyságban, újra meg újra visszatérő fertőzésekben, legyen az nátha, megfázás, hólyaghurut, bronchitis, vagy akár gombás megbetegedések. Ilyen panaszok, állapotok kezelésére fejlesztettük ki immunerösítő infúziós kúránkat.

immunerosito infuzio

 

Vitality infúzió:

Amennyiben fáradtnak, erőtlennek, kiégettnek érzi magát, sokszor az az érzése, hogy nem tud megbírkózni a feladataival, akkor lehet, hogy ideje lenne feltölteni az akkumulátorokat. Ha a munkája, élethelyzete éppen nem engedi meg, hogy hosszabb kikapcsolódásra menjen, akkor segíthet az erősítő-regeneráló infúziós kúránk. Ugyanúgy ajánlható, ha valakinek átmenetileg fokozott megterhelése van vagy várható (sport, munka, család) és preventív módon szeretne jót tenni magával.

vitality infuzio

 

Multivitamin-Ásványi anyag infúzió:

Életmódunk és táplálkozási szokásaink eredményként sokszor alakul ki hiánybetegség ill. olyan állapot mikor egy vagy sokszor több létfontosságú anyag nem kerül be kielégítő mennyiségben szervezetünkbe. Legtöbbünknél nem valósul meg a teljes értékű, kiegyenlített táplálkozás (fast food, túl zsíros étel stb.), de sokszor felszívódási problémák is vannak a bélben, tehát a bevitt tápanyagok egy része nem kerül be a szervezetbe. 

A teljesség igénye nélkül konkrét példaként említhető a szinte mindenkit érintő általános stressz ami több tápanyag (pl. magnézium) fokozott bevitelét igényli. Vagy krónikus gyulladások, melyek esetén a szervezetnek több rézre van szüksége. De ez szinte vég nélkül tovább sorolható. lyenkor ajánlható ez az infúziós terápia, ami a hiányzó vitaminokat és egyéb tápanyagokat pótolja.

multivitamin infuzio

 

Beauty infúzió:

Nap mint nap folyamatosan oxidatív megterhelésnek vagyunk kitéve. Ez lehet környezeti vagy táplálkozási eredetű, de akár krónikus gyulladás vagy infekció által előidézett is. Szervezetünk többféle antioxidatív védekező mechanizmussal rendelkezik, hogy megvédje a sejteket az ún. szabad gyökök romboló hatásától. Ha ezek kapacitása kimerül, akkor a sejtek károsodhatnak, kórosan elváltozhatnak és “öregednek“, ilyenkor lehet szükség antioxidatív anyagok külső bevitelére.  A sejtkárosodás sokféleképpen jelentkezhet egyszerű fáradékonyságtól kezdve egészen daganatos sejtek kialakulásáig. Ez a kúra többek között tartalmazza a szervezet fiziológiailag legfontosabb antioxidánsait (alfaliponsav, glutathion) és az összes antioxidatív vitamint (E,A,C) is.

beauty infuzio

 

Detox infúzió:

Szervezetünknek mindent ami belekerül (táplálék, gyógyszerek stb.) különböző anyagcserefolyamatok segítségével fel kell dolgozni és ki kell választani. Az emésztőrendszer, a máj, a vese folyamatosan lebontja a bekerült anyagokat és kiüríti a metabolizált anyagcserevégtermékeket. Ezt a folyamatos “munkát“ nem árt néha egy méregtelenítő kúrával segíteni és az esetlegesen felhalmozódott anyagcseretermékeket kiüríteni. Ehhez ajánlható a méregtelenítő infúziós terápia, amihez szükség szerint lúgosító természetes gyógyszereket is hozzáteszünk.

detox infuzio

 

Haj-bőr infúzió:

A sokakat érintő hajhullás nem feltétlen csak esztétikai probléma, hanem figyelmeztető jelzés is lehet betegségekre, hiányállapotokra.

A veszélyeztetett csoportok a menstruációkor komolyabb vérveszteséget elszenvedők, az állati eredetű hemvasat nem fogyasztó vegetáriánusok, a felszívódási zavarokban szenvedő cöliákia betegek és gyulladás bélbetegségekben szenvedők. A cinkhiány ugyancsak hajminőségromlást eredményez. Felszívódási zavarokban, ill. a különféle vérnyomáscsökkentők vagy epilepsziaellenes szerek szedésekor könnyen kialakul cinkhiány. A B3-vitamin, az E-vitamin és a D-vitamin hiánya ugyancsak okozhat hajproblémákat. Ilyenkor szükségesek a  hajgyökértápláló vitaminok és ásványok. Legfontosabbak a biotin, vas, kalcium, magnézium, B-vitaminok, cink, szelén, ADEK-vitamin, béta-karotin…

Ha a szervezetben nem jó az emésztés, rossz a felszívódás, ételintolerancia áll a háttérben, akkor feltétlen indokolt a szükséges vitaminok, ásványok és aminosavak injekcióban vagy infúzióban történő kúraszerű beadása. felgyorsítható a hiányok rendezése és a kiürült raktárak feltöltése. Így gyorsítható a haj regenerálódása, növekedése.

haj_bor_korom infuzio

 

Sport infúzió:

Akár aszfalton, terepen vagy a medence vízében töltöd az időt edzéssel, a megfelelő kiegészítők segíthetnek, hogy magasabb szintre emeljék az edzéseidet és a teljesítményedet az állóképesség növelése érdekében.

A speciális vitaminokból és izomerő-teljesítményjavító aminosavakból, ásványokból készített infúzió célja az aktív sportolók kondíciójának javítása és szervezet regenerálása a csúcsteljesítmények előtt és után. A kezelések nemcsak a fizikai erőnlétet, hanem a szellemi fittséget és az immunrendszer erejét is fokozzák.

 

Myers' cocktail:

A Myers' koktélt Dr. John Mayer fejlesztette ki az 1970-es években, intravénás vitamin- és ásványi koktél, amely nagy mennyiségű C-vitamint tartalmaz; B vitaminokkal és ásványi anyagokkal együtt, mint például magnézium-klorid és kalcium-glükonát. A receptet az egyes személyek igényeihez igazíthatjuk. 

A Myers´ koktélt kezdetben fybromyalgia-syndroma (FMS) és krónikus fáradtság szindróma (CFS) kezelésére alkalmazták, de azt is kimutatták, hogy az immunrendszer diszfunkciójával (fekélyes vastagbélgyulladás, krónikus asztma, reumatoid arthritis, visszatérő légúti fertőzések) társul. A kezelések alkalmával ezek a tünetek javultak, megszüntek.

Alkalmazható asztma-migrénes fejfájás-depresszió-sinusitis-akut fertőzések-szezonális allergiás rhinitis esetén.

myers cocktail

 

Megfázás-Influenza infúzió:

Csöpög az orrunk, könnyezik a szemünk, állandósult a tüsszögés, elesettnek érezzük magunkat? Ez a meghűlés vagy nátha. Ez ellen a cseppfertőzéssel terjedő betegség ellen nem létezik védőoltás, és nem is érdemes próbálkozni vele, hiszen a lefolyása gyors. Hasonlóan az influenzához ezt is vírus okozza. Míg az influenza vírusának három nagy csoportját különböztethetjük meg, a náthát több száz, egymástól többé-kevésbé eltérő vírusféle okozhatja.

Az egyszerű nátha nem tévesztendő össze az influenzával vagy a szénanáthával. Az influenza súlyos betegség, szövődményei akár életveszélyesek is lehetnek, tehát komolyan kell venni. A szénanátha pedig allergiás reakció, amelynek tünetei (orrfolyás, tüsszögés, könnyezés) hasonlítanak ugyan a nátháéihoz, de nem vírusok okozzák. 

A megbetegedésért nem okolható közvetlenül a hideg. Mivel ebben az időszakban vitaminhiánnyal küszködünk, az idő pedig hideg és nyirkos, ez kedvez a szervezet ellenálló-képessége csökkenésének. Ez kedvez a vírusok szaporodásának. Nagy dózisú vitaminokkal, ásványi anyagokkal turbózhatja fel szervezetét, hogy könnyebben és gyorsabban tudjon kijutni a megfázásból, influenzából. A raktárak feltöltése és tartós sejtvédelem a vitamininfúzió fő célja.

 

A kezelések kúraszerűen történnek. Akut esetekben 5-10 alkalomra, krónikus problémák kezelésekor 10-20 kezelésre is szükség lehet.

Rendelőnkben az infúziókhoz felhasznált gyógyszerek maximum a mindenkori patikai listaáron kerülnek felszámításra.

GALÉRIA

Várjuk szeretettel a CentroSanum Magánrendelő igényes környezetében