Belgyógyászat

Amennyiben nem tudja, hogy milyen szakorvoshoz forduljon panaszával, a korai diagnózissal felesleges vizsgálatoktól kímélheti meg magát, ha belgyógyászt keres fel. A belgyógyászat az egész szervezetet érintő betegségek kivizsgálásával, felismerésével és gyógyításával foglalkozik.

Belgyógyászati szakrendeléseken a szűrővizsgálatok mellett, a belgyógyászati panaszokkal (többek között: influenza, nátha, fejfájás, hasi fájdalmak, stb.) jelentkező páciensek kivizsgálása, kezelése történik. Akut betegségek mellett a krónikus állapotok gondozását is végzi a szakmai protokolloknak megfelelően. Belgyógyászaink több éves klinikai gyakorlattal és tapasztalattal rendelkező szakorvos kollégák, akik folyamatos továbbképzéseken vesznek részt.

A belgyógyászat átfogó voltából adódóan mára több speciális szakterületté nőtte ki magát, hogy még speciálisabb, adott szervekre koncentrált tudásbázist biztosítson a betegségek diagnosztizálásához és kezeléséhez.

A szív- és az érrendszer veleszületett és szerzett rendellenességeivel foglalkozó kardiológia. A  belső elválasztású mirigyek zavaraival, azok alacsony vagy túlzott működésével foglalkozó endokrinológia. A gasztroenterológia a gyomor- és bélrendszeri betegségekkel, a vérképző rendszer betegségeit gyógyító hematológia, a vese betegségeivel foglalkozó nefrológia, a tüdőgyógyászat, avagy pulmonológia. A belgyógyászat az általános tünetek kivizsgálása mellett összefogja a góckutatást és megszervezi a betegségek komplex kivizsgálását.

GALÉRIA

Várjuk szeretettel a CentroSanum Magánrendelő igényes környezetében