Bőrgyógyászat

A bőrgyógyászat (dermatológia) a bőr betegségeinek kóroktanával és gyógyításával foglalkozó szakág, mely a tünetek miatt több ponton átfedést mutat az allergológiával, a virológiával, bakterológiával és a szerológiával is.

Bőrgyógyász kezeli a bőr, a haj, a körmök, a száj nyálkahártya, illetve a külső nemi szervek  elváltozásait, valamint számos nemi betegséget is.

Makacsul viszket, hámlik, hólyagos, kiütéses, vörös, gyulladt a bőre, hullik a haja – ezek mind bőrbetegség tünetei lehetnek, de más betegségeket is jelezhetnek. A bőrbetegségek egy része (pl. a bőrdaganatok) azonban hosszú ideig nem okoznak panaszt, észrevétlen maradhatnak, mert vagy a test rejtett területein helyezkednek el, vagy lassú, kóros változáson mennek keresztül (bőrrák vagy melanóma), amit kezdeti állapotban csak bőrgyógyász fedezhet fel. A bőrünk mindig jelez, érdemes odafigyelnünk a tünetekre, mert a bőr gyulladása, szerkezetének vagy színének változása fertőzést, krónikus bőrbetegséget, allergiát jelezhet, de komolyabb betegség is állhat a háttérben. A bőr belső testi-lelki egyensúlyunkat is tükrözi. Probléma esetén forduljunk orvoshoz, mert komoly betegség állhat a háttérben és rendszeresen végeztessünk bőrgyógyászati szűrővizsgálatot. A bőrbetegségek szembetűnő helyen alakulhatnak ki, ezért az esztétikai diszharmónia komoly lelki problémát is okozhat.

GALÉRIA

Várjuk szeretettel a CentroSanum Magánrendelő igényes környezetében