Gasztroenterológia

A belgyógyászat egyik szakága, mely a nyelőcső, a gyomor és bélrendszer, valamint a máj, epe és hasnyálmirigy működésével, betegségeivel, illetve azok kezelésével foglalkozik.

Az endoszkópos eljárások (gyomortükrözés, vastagbél tükrözés) révén kapcsolódik a sebészethez is, hiszen ezek úgynevezett mikro-invazív eljárások, melyek segítségével a diagnosztizálás mellett sebészi úton kezelhetők egyúttal az elváltozások is.

Ha az emésztés, vagy a székelés tartósan megváltozik, amihez rossz közérzet is társul, javasolt gasztroenterológus szakorvoshoz fordulni.

Az alábbi tünetek tartós megléte esetén ajánlott gasztroenterológiai szakrendelés felkeresése: hasi fájdalom, hasi diszkomfort érzés gyomorégés émelygés, hányinger ,haspuffadás, hasmenés, székrekedés
A vizsgálatok legfontosabb célja elsősorban a betegségek korai stádiumban történő felismerése, ami nagyban hozzájárul a kezelés sikerességéhez. Példaként említhető a vastagbéldaganat, ugyanis a daganatok 90%-a polipból alakul ki, ami korai stádiumban felismerve endoszkópos beavatkozással gyógyítható lenne.

GALÉRIA

Várjuk szeretettel a CentroSanum Magánrendelő igényes környezetében